BIO

bio-pict

Ros Jozefzoon, bekend van X-Factor (Rev ‘n Ros) en de broer/talentscout van o.a. Pearl Jozefzoon, is een entertainer in hart en nieren. Op 3 jarige leeftijd komt hij met zijn familie naar Nederland. Ros wordt thuis zeer muzikaal opgevoed en treed jarenlang op met een gospelkoor.

Na de middelbare school rondt Ros de opleiding zang & stemtechniek en muziekproducer succesvol af. Ros begint een eigen muziekstudio en maakt veel producties voor in eerste instantie familie en vrienden. Iedereen in de familie doet iets met muziek: schrijven, gitaar, piano, dansen, maar vooral zingen. “De buren hebben tijdens de kerstdagen dan ook niets te klagen want we geven complete concerten weg”, aldus Ros. “Dat gaat geheel vanzelf, uitgegeten en hup zingen.” Ros neemt zijn passie voor muziek overal mee naar toe. “Met vrienden zongen we zelfs in de trein en als we dan een applaus kregen waren we helemaal cool. Daarvoor deden we het! Een gevoel overbrengen. Een verhaal vertellen.” En zo ontstaat de zanggroep Chosen 4 Soul. “We gaven shows voor radio en tv. o.a. TMF nodigde ons regelmatig uit om onze unieke a capella zang ten gehore te brengen”, vertelt Ros.

FC UTRECHT image

Naast muziek heeft Ros een grote liefde voor voetbal. Zo speelt hij op 15 jarige leeftijd in de selectie en aanbiedingen van meerdere profclubs zijn het gevolg. Hij kiest voor FC Utrecht, aangezien dit het best te combineren is met school. “Mama’s woorden waren: geen toekomst zonder papiertje. En zo is het ook!”, vertelt Ros. Zoals vele weten komt er ook veel geluk bij kijken om prof te worden en daarom maakt hij de keuze om vol voor zijn studie te gaan en een stuk zekerheid. Ros is overigens super trots op zijn neefje Florian Jozefzoon, die in de eredivisie bij PSV speelt. Hij bezoekt dan ook regelmatig wedstrijden vanaf de tribune, om zijn neefje toe te juichen.

In het voorjaar van 2009 zitten muziekliefhebbers op het puntje van hun stoel als Rev ‘n Ros schitteren in de liveshows van X-Factor. Hierna volgen vele radio en tv-shows door het hele land tot aan China. Een contract bij Sony Music Entertainment is vervolgens een feit. Een complete verandering en een ander leven. Mensen die je op straat herkennen van tv, handtekeningen uitdelen in de trein en in de supermarkt wordt een gewoonte. Van deze momenten geniet Ros, maar vooral leert hij hiervan.

RnR

“We hadden een gunfactor en Angela Groothuizen introduceert ons bij de grootste Dinershow Dreams Live van Nederland RTL. Nooit gedacht dat ik met een cast van super musicalsterren mocht spelen. Opeens stond ik naast Nurlaila Karim, Ron Link, Carolina Dijkhuizen en Clayton Peroti. Een geweldige tijd was het en ook zeer leerzaam”, vertelt Ros. In de periode van Rev’n Ros adviseert Ros als talentscout zijn zusje Pearl Jozefzoon, de jongste van de familie, deel te nemen aan The Voice Of Holland. Ze behaalt een perfecte tweede plaats na Ben Saunders. Schermafbeelding 2016-04-05 om 13.40.10

Pearl behoort momenteel tot de top van Nederland. Haar veelzijdigheid maakt haar uniek”, aldus Ros. Nu is het weer tijd voor iets nieuws. Een horizontale verbreding en daarom richt Ros in 2012 zijn eigen zangschool Jozefzoon Zangbegeleiding op. Ook treedt hij veelvuldig solo op in binnen en buitenland. Ros geeft zangworkshops en presenteert tijdens events, dinershows en is tegelijkertijd talentscout. Ook werkt hij samen met verschillende internationale dance DJ’s en heeft hij al verschillende dance tracks uitgebracht Taking Over / What If I / On top of The world. Onlangs schrijft en zingt Ros op de debuutsingle I’ll Show You Love van niemand minder dan Kelly Pfaff. En er komt nog heel veel meer aan!

In 2015 heeft Ros Jozefzoon al zijn muzikale en commerciële ervaringen ingezet alzijnde Manager voor het jonge en dynamische mediabedrijf/online TV platform I AM Channel 2020 / StarZz Factory. Ook was Ros Jozefzoon deel van het productie team voor de eerste editie van het nieuwe talentenprogramma
Rejoice and Worship Singer-Songwriter.

2016 is echter het jaar voor de artiest “Ros Jozefzoon” met een eigen EP op komst en daarnaast ook de focus op zijn zangschool “Jozefzoon Zangbegeleiding”.
Pearl & Ros Jozefzoon Zangbegeleiding RnR fotokaart